طرز تهیه کوفته برنجی با روش اصلی
امروز میخوام برای شما عزیزان گلم طرز تهیه کوفته برنجی را بزارم. برای اینکه کوفته هاتون از هم نریزد باید یکسری نکات را در ساخت کوفته رعایت کنید.
طرز تهیه ی کوفته برنجی
دقت کنید آب کوفته تمام نشده و حداقل یک پیمانه آب داشته باشد…..
مواد لازم
- لپه پاککرده و خیسانده: یکدوم پیمانه
- برنج آبکش شده: یک پیمانه
- تخممرغ: ۳ عدد
- پیاز: ۴ عدد
- گوشت چرخکرده: ۵۰۰ گرم
- جعفری ساطوری: ۳ قاشق سوپخوری
- مرزه ساطوری: ۲ قاشق سوپخوری
- ترخون: ۲ قاشق سوپخوری
- روغن: یکدوم پیمانه
- آبلیمو: یکدوم پیمانه
- زعفران حل شده
- نمک، فلفل و زردچوبه
- رب گوجه: ۲ قاشق سوپخوری سرپر
- سیر: ۲ عدد
- گوجه برغان، آلوچه جنگلی یا برگه خیسکرده: به میزان لازم
روش تهیه:
۱ – لپه را به همراه ۲ لیوان آب و یکچهارم قاشق مرباخوری نمک ۳۰ دقیقه بپزید، سپس آن را آبکش کنید.
۲ – تخممرغها را با هم مخلوط کرده و ادویهها را به آن بزنید.
۳ – یک پیاز رندهشده را به همراه گوشت چرخکرده، سبزیها، لپه و برنج نیمپخته را به آن اضافه کنید. ۲۰ دقیقه آن را ورز دهید تا جایی که مواد به صورت یک خمیر چسبناک درآید.
۴ – در یک قابلمه رب گوجه را با روغن تفت دهید تا بوی خامی آن برود.
۵ – لپه و پیازداغ بالا و آب را به آن اضافه کنید.اگر تمایل داشتید به آن چند عدد برگه یا آلو برغانی اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا آب به جوش آید و غلیظ شود. ادویه به آن بیفزایید آب را بسیار خوشمزه و طعمدار کنید.
۶ – دست را کمی مرطوب کنید و از مایه گوشت به اندازه یک پرتقال بردارید و کف دست آن را کمی باز کنید از گوجه برغان یا آلوچه وسط آن گذاشته و مجددا مواد را ببندید و در دست آن را کاملا گرد و بدون ترک کنید.
۷ – حرارت زیر قابلمه را متوسط رو به تند کنید و سپس کوفتهها را بیبندازید. دقت کنید به محض انداختن از آب با ملاقه روی آن بریزید.
۸ – در قابلمه را نیمهباز بگذارید و ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید و پس از نیمساعت آب زعفران را روی کوفتهها بدهید و ۳۰ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزید.
۹ – دقت کنید آب کوفته تمام نشده و حداقل یک پیمانه آب داشته باشد.
نکات:
دقت کنید گوشت کوفته حتما باید از مغز ران بدون چربی باشد. چرا که در غیر این صورت چربی موجود در گوشت باعث باز شدن و به اصطلاح وا رفتن کوفتهها می شود. کوفته هم مثل دلمه بسیار حساسه برای اینکه باز نشه.
منبع: ممتاز نیوز