سلام دوستای گلم ، امروز با آموزش های مختلف طرز تهیه خورشت قورمه سبزی قصد دارم آموزش های متفاوت پخت این غذای ایرانی خوشمزه و پر طرفدار رو به شما آموزش بدم، در ادامه مطلب با من همراه باشین.


قورمـه سبـزى  سبزواری


مواد لازم:

  •  سبزی قورمه‌سبزی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و شنبلیله) سرخ شده: 200 گرم
  •  گوشت گوسفندی: 350 گرم
  •  لوبیا قرمز: 200 گرم
  •  لیموامانی: 3 عدد
  •  چاشنی رب نارنج: یک قاشق مرباخوری
  •  نمک و زردچوبه: به میزان لازم
  •  پیاز متوسط: یک عدد
  •  روغن: به میزان لازم


روش تهیه:

ابتدا پیاز را با روغن سرخ می‌کنیم تا پیاز طلایی شد، گوشت را به آن اضافه می​کنیم تا سرخ شود. سپس زردچوبه و سبزی‌های که از قبل سرخ شده است را به مواد اضافه می​کنیم، بعد لوبیا و لیمو امانی و حدود یک‌پنجم لیتر آب به مواد اضافه می‌کنیم، حرارت را کم کرده تا مواد3 ساعت پخته شود. حدود 15 دقیقه آخر، چاشنی (رب نارنج) را به مواد اضافه می‌کنیم.


نکات ویژه:

لیمو «امانی» همان لیموترش معمول خشک‌شده است. اما شهرت آن به اسم لیمو «امانی» به این دلیل است که شهر «امان» پایتخت کشور اردن معروف‌ترین نوع لیمو را دارد. کشورهای اردن، لبنان و فلسطین بین کشورهای مختلف از نظر محصولات مرکباتی، بسیار بنام هستند و طعم و عطر این محصول مثل زیره کرمان خودمان است. اما در ایران به اشتباه و به عرف این لیمو را «لیموی عمانی» می‌نامند. لازم به ذکر است کشور «عمان» فاقد هر نوع محصولات مرکباتی معروف بوده و زیتون این کشور بسیار مشهور است.

نکته سلامت:

لیمو امانی در خورش بیشترین مقدار چربی را به خود جذب می‌کندو بهتر است هنگام میل کردن غذا، از خوردن لیموی داخل خورش صرف‌نظر کنید.


 

قورمه‌سبزى پزون


مواد لازم برای 4 نفر:

  •  سبزی قورمه سرخ‌شده: 300 گرم
  •  گوشت خورشی: 300 گرم،خرد شده
  •  لوبیا قرمز: یک پیمانه
  •  پیاز نگینی خرد شده: یک عدد کوچک
  •  لیمو امانی: 3 عدد
  •  روغن: به میزان لازم
  •  نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  •  دارچین: یک دوم قاشق چای‌خوری
  •  آب‌جوش: به میزان لازم


روش تهیه:

لوبیا را از شب قبل خیس کرده، پیاز و گوشت‌های خرد شده را داخل روغن سرخ کنید. زردچوبه را به همراه آب‌جوش و لوبیا به مواد اضافه کرده، در قابلمه را بگذارید سبزی‌ها را پس از شستن خرد کرده و داخل روغن سرخ کنید تا روغن سبز رنگ شود. یک ساعت بعد از پخت گوشت، سبزی‌ها را اضافه کنید و حرارت خورش را کم کرده، نمک، فلفل و دارچین را اضافه کنید. این خورش حدودا باید 4 تا 5 ساعت روی حرارت ملایم قرار گیرد تا کاملا جا بیفتد. گاهی به خورش سر زده و آن را  هم بزنید در یک ساعت و نیم آخر لیموامانی ها را اضافه کرده تا عطر خود را حفظ کند. حالا خورش‌ شما هم به روغن افتاده و هم خوب جا افتاده است. وقتی خورش را داخل ظرف کشیدید چند عدد لیمو امانی داخل بشقاب قرار دهید تا زیباتر به نظر برسد.

مواد لازم برای 4 نفر:

  •  سبزی قورمه سرخ‌شده: 300 گرم
  •  گوشت خورشی: 300 گرم،خرد شده
  •  لوبیا قرمز: یک پیمانه
  •  پیاز نگینی خرد شده: یک عدد کوچک
  •  لیمو امانی: 3 عدد
  •  روغن: به میزان لازم
  •  نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  •  دارچین: یک دوم قاشق چای‌خوری
  •  آب‌جوش: به میزان لازم


فوت آشپزی:

هیچ وقت به جای لیمو امانی از آبلیمو  استفاده نکنید چون خورش شما بیش از حد ترش می شود.
 
نکات:

 1- اگر از تره بیش از اندازه استفاده کنید طعم خورش تند می‌شود.
2- اگر از شنبلیله اضافی استفاده شود، طعم خورش تلخ خواهد شد.


 

قورمه‌سبزى  با قارچ


مواد لازم برای 4 نفر:

  •  سبزی (تره، جعفری و شنبلیله) خرد و سرخ شده: 300 گرم
  •  قارچ: 500 گرم
  •  لوبیا قرمز: یک پیمانه
  •  پیاز نگینی خرد شده: یک عدد کوچک
  •  پرک لیمو: به میزان لازم
  •  روغن: به میزان لازم
  •  نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  •  دارچین و هل: هر کدام یک دوم قاشق چای‌خوری
  •  آب‌جوش: به میزان لازم

 

روش تهیه:

ابتدا قارچ‌ها را به صورت درسته در کمی روغن تفت دهید و کنار بگذارید. پیازهای خرد شده را تفت دهید تا طلایی شود، سپس زردچوبه را اضافه کرده و کمی بعد آب‌جوش را به آن اضافه کنید، بعد سبزی از قبل سرخ شده و لوبیا که قبلا آن را خیس کرده‌اید را اضافه کنید و به مدت یک ساعت اجازه دهید تا جا بیفتد. در 10 دقیقه پایانی قارچ آماده شده، نمک و فلفل و مقداری دارچین و هل را به همراه پرک لیمو اضافه کرده تا خورش مزه‌دار شود. قورمه‌سبزی را با چلو سرو کنید.

 

جایگزین‌های احتمالی


1- در صورت تمایل به جای لوبیاقرمز از لوبیاچیتی برای لعاب بیشتر خورش می‌توانید استفاده کنید.
2- در صورت تمایل می‌توانید از مقدار کمی گشنیز یا اسفناج برای لعاب بیشتر خورش استفاده کنید.
3- برای تفت دادن قارچ‌ها می‌توانید به جای روغن از 50 گرم کره استفاده کنید تا قارچ‌ها خوش‌عطر و طلایی‌تر شوند.
4- بهتر است به جای لیموامانی از پرک لیمو که ظاهر بهتری به خورش می‌دهد در کنار قارچ استفاده کنید.

فوت آشپزی:

 اگر آب خورش بیش از اندازه باشد خورش شما خوشمزه خواهد شد.
به امتحانش می‌ارزد!


 

قورمــه‌سبـزى  تهــرونى


مواد لازم برای 4 نفر

  •  سبزی قورمه‌: 200گرم
  •  گوشت گوسفند: 350 گرم ،خورشی
  •  لوبیا چشم‌بلبلی: 200 گرم
  •  آبغوره: یک پیمانه
  •  پیاز: یک عدد
  •  زردچوبه و نمک: به مقدار لازم
  •  هل: 2 عدد
  •  زنجبیل: یک‌دوم قاشق چای‌خوری


روش تهیه

ابتدا پیاز را سرخ کرده و گوشت و زردچوبه را به آن اضافه می‌کنیم، بعد سبزی سرخ شده را به مواد می‌افزاییم. لوبیا چشم‌بلبلی را در ظرفی جداگانه می‌پزیم. وقتی گوشت و سبزی پخت، لوبیا را به آن اضافه می‌کنیم و چاشنی (آبغوره) را داخل قابلمه می‌ریزیم. بعد از 7 دقیقه خورش ما آماده است.

 


 

قورمه‌سبزى آذربایجان

مواد لازم برای 4 نفر:

  •  گوشت چرخ‌کرده:  500 گرم
  •  پیاز: یک عدد بزرگ
  •  سبزی: یک کیلوگرم
  •  لوبیا چشم‌‌بلبلی: 150 گرم
  •  آبغوره: یک‌دوم پیمانه
  •  سبزی (جعفری، گشنیز، برگ اسفناج، ترخون) خرد و سرخ شده: 300 گرم
  •  نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  •  روغن: به میزان لازم

روش تهیه:

پیاز و گوشت را خرد کرده و به همراه زردچوبه در روغن سرخ کنید. آب داغ را به مواد اضافه کرده و سبزی‌های خرد شده را به همراه لوبیای چشم‌بلبلی، نمک و فلفل به مواد اضافه کنید تا خوب بپزد و آبغوره را در انتهای پخت اضافه کرده اجازه دهید تا خورش جابیفتد.

نکته:


در بعضی مناطق آذربایجان، سبزی قورمه را سرخ نمی​کنند.

 


روش تهیه قورمه‌سبـزى ویژه آشپزخونه فرانک

برای تهیه یک قورمه​سبزی خوب قواعد مشخصی وجود دارد که با رعایت آنها مطمئنا خورش نهایی لذیذ و جاافتاده از آب در می​آید طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با جزئیتات بیشتر را در زیر بخونین

 

1. 4 قاشق غذاخوری روغن مایع را در قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را 5دقیقه در آن تفت دهید تا طلایی شود. به دلیل اینکه سبزی هم جداگانه سرخ می‌شود، حتی‌المقدور از روغن کم استفاده کنید.


2. سبزی قورمه را نیز در 4 تا 6 قاشق غذاخوری روغن مایع روی شعله متوسط 8 تا 10 دقیقه تفت دهید. سبزی را هر 2 دقیقه یک‌بار زیرورو کنید تا کم‌کم رنگش تیره و سرخ شود.


3. گوشت را به پیاز اضافه کرده و شعله را زیاد کنید تا گوشت آب نیندازد. پیاز و گوشت را 5 دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود و پیاز طلایی شود.


4. زردچوبه را درون قابلمه ریخته و یک دقیقه تفت دهید. اصولا سرخ کردن زعفران برای سلامت مضر است، بنابراین در آخرین مرحله و قبل از اضافه کردن آب در غذا بریزید.


5. برای اضافه کردن لوبیا به خورش 3 راه دارید، یکی اینکه لوبیا را 15 دقیقه بپزید، سپس آب آن را دور ریخته و در یک ساعت آخر به خورش اضافه کنید، دیگر اینکه لوبیا را قبل از اضافه کردن آب خورش داخل آن ریخته و روی شعله کم خورش را بپزید. در این حالت لوبیا لعاب خوبی به خورش می‌دهد. بهتر است برای لوبیای چشم‌بلبلی از روش اول و برای لوبیای قرمز خیس نکرده از روش دوم استفاده کنید.  راه سوم: لوبیا را از شب قبل خیس کرده و روز بعد به خورش اضافه کنید.

 

6. اکنون وقت اضافه کردن سبزی و 3 پیمانه آب‌جوش به خورش است شعله را کم کرده و حداقل 3 ساعت آن را بپزید تا جا بیفتد. لیموامانی خیس و سوراخ کرده را در یک ساعت آخر اضافه کرده و نمک و فلفل آن را در نیم ساعت آخر اندازه کنید.

امیدوارم از آموزش تهیه خورشت قورمه سبزی خوشتون اومده باشه با آموزش های آشپزی جدیدتر همراه ما باشید.


دسته بندی : غذای ایرانی، انواع خورش

تاریخ: ۱:٤٤ ‎ب.ظ - شنبه ٢٠ اردیبهشت ،۱۳٩۳ | نویسنده: فرانک |


 

» طرز تهیه خورشت بامیه خوش طعم ( سه‌شنبه ٢٤ شهریور ،۱۳٩٤ )
» طرز تهیه آش شلغم خوشمزه ( سه‌شنبه ٢٤ شهریور ،۱۳٩٤ )
» طرز تهیه کباب برگ با طعم عالی ( سه‌شنبه ٢٤ شهریور ،۱۳٩٤ )
» طرز تهیه کلم پلو خوشمزه ( سه‌شنبه ٢٤ شهریور ،۱۳٩٤ )
» طرز تهیه خورشت به آلو با طعم عالی ( دوشنبه ٢۳ شهریور ،۱۳٩٤ )
» طرز تهیه شیرین پلو خوشمزه ( دوشنبه ٢۳ شهریور ،۱۳٩٤ )
» طرز تهیه خورشت ماست خوشمزه ( دوشنبه ٢۳ شهریور ،۱۳٩٤ )
» طرز تهیه مرغ شکم پر خوش طعم ( دوشنبه ٢۳ شهریور ،۱۳٩٤ )
» طرز تهیه آش ماست با طعم عالی ( یکشنبه ٢٢ شهریور ،۱۳٩٤ )
» طرز تهیه خورشت مرغ خوشمزه ( شنبه ٢۱ شهریور ،۱۳٩٤ )

 


ایجاد کننده وبلاگ :



 
 
آمار وب فارسی